Leven met aandacht en de natuur mee

Boerderij de Notelaar

Boerderij de Notelaar ligt in het buitengebied van het dorpje Berghem met op fiets afstand de Maas en op loopafstand Herperduin, met bos en stuifduinen. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en is slechts 20 minuten rijden van Nijmegen en 30 minuten rijden van Den Bosch.

Liever met het openbaar vervoer? Behalve in het weekeind is de boerderij ook bereikbaar met een bus. Vanaf station Oss buslijn 96 en 294. Stap uit bij hotel Berghem. Vanaf daar is het 10 minuutjes wandelen naar de boerderij.

Rijdt er geen bus? Dan kunt u opgehaald worden van station Oss of Ravenstein. Op station Oss kunt u een OV fiets huren.

Contactformulier

Leven met aandacht en de natuur mee

Toen Sandra en Winfried in 2011 in Berghem zijn komen wonen, hebben ze meteen in het eerste jaar samen met Brabants Landschap een tuinreservaat aangelegd. Een jaar later is de poel gegraven en zijn ze ondanks allerlei tegenslagen begonnen met de verbouwing van de boerderij. Wat ze gaandeweg ontdekten was dat er zoiets bestond als biobased bouwen. Een wereld ging er toen open. Zo kwam Sandra in aanraking met Permacultuur en is Winfried verslingerd geraakt aan leemstuc en leemverf. Daarom is hij in 2016 begonnen met Leem & verf, natuurlijk. Voor advies, verwerking en verkoop van leem en natuurverf kunt je een afspraak met Winfried maken of bellen op 0648-285486.

Door de opleiding Permacultuur is bij Sandra het zaadje geplant om duurzaam en ecologisch ondernemen in Oss vorm te geven. Zij doet dit sinds 2015 met haar Theeterras Boerderij de Notelaar en sinds 2019 ook met haar Trainingen. Iedereen die vanaf het prille begin de ontwikkelingen van Boerderij de Notelaar heeft meegemaakt weet dat Sandra zich steeds blijft ontwikkelen. Niet alleen voor haar bedrijf maar ook als vrijwilliger bij KlimaatGesprekken als klimaatcoach en elk jaar doen ze mee met de opentuindagen van Velt en de Duurzame Huizenroute.  Met de trainingen wil Sandra mensen en ondernemers  bij elkaar brengen om samen deel te zijn van de oplossing in hun regio. Elk goed idee begint bij een kleine groep mensen die het gewoon uitproberen.

Op Boerderij de Notelaar geven Winfried en Sandra met het theeterras,  de eetbare tuin, het tuinreservaat, de trainingen en met de leem en leemverf vorm aan een andere manier van leven: leven met aandacht en de natuur mee!

Tot ziens op onze boerderij.

Sandra en Winfried